Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H MT in 3 H HT

Daikin Altherma 3 H MT – Esenca toplotne črpalke

Zakaj izbrati Daikin Altherma toplotno črpalko zrak–voda in kako deluje?

Zunanja enota Daikin Altherma za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode črpa energijo iz zraka. Več kot 75 % energije pridobi iz zraka, ostalo pa zagotavlja električni tok. Toplotna črpalka zrak-voda pri prenosu energije iz zraka v vodo in pri ogrevanju vode do želene temperature ter pri dovajanju vode v vaš dom uporablja kompresor in hladilno sredstvo.

Zasnovana za nadomeščanje kotlov

Naredite korak naprej in vgradite toplotno črpalko

Daikin Altherma 3 H MT je popolna rešitev za vaš projekt prenove. Ker omogoča izstopno vodo temperature do 70° C, podobno kot vaš kotel, toda brez uporabe dodatnega pomožnega električnega grelnika, zamenjava radiatorjev ni potrebna. Ob zamenjavi kotla z Daikin Althermo 3 H MT boste v vašem ogrevalnem sistemu prihranili prostor. Naš samostoječi model ima zelo majhen tloris, manj kot 0,36 m².

Okolju prijazna naložba

Zamenjava kotla s toplotno črpalko pomeni preklop na popolno zeleno rešitev. Gorivo ali plin se ne uporabljata več, toplota pa se proizvaja na obnovljivi način; toplotne črpalke zmanjšujejo emisije CO2 vse do 70%. Razlika je opazna tudi na vašem računu, strošek naložbe pa se povrne v izjemno kratkem času!

Izdelana v Evropi za Evropo

 • Vreme v Evropi je včasih neprijazno. Zato smo Daikin Althermo 3 H MT zasnovali zadelovanje v načinu ogrevanja vse do -28° C zunanje temperature.
 • Zmogljivosti ogrevanja pa se ohranjajo na podobnih ravneh tudi vse do -15° C zunanje temperature. Ti obratovalni dosežki so možni zahvaljujoč originalni Daikinovi tehnologiji.
 • Kot vodilni na tržišču si Daikin nenehno prizadeva, da bi ustvaril cim bolj zanesljive in učinkovite toplotne črpalke. Za doseganje višje učinkovitosti in okolju prijaznejšega delovanja je Daikin razvil tehnologijo Bluevolution. Ta tehnologija je zdaj sestavni del vseh novih izdelkov, tudi Daikin Altherme 3 H MT.
 • Daikin Altherma 3 H MT je prva Daikinova zunanja enota s spremenjeno zasnovo.
 • En sam ventilator znižuje raven hrupa, s svojo črno sprednjo rešetko pa se sklada z vsako zunanjostjo.
 • Vsi ti namenski sestavni deli so rezultat lastnega razvoja in poudarjajo edinstvenost Daikin Altherme 3 H MT.

Zasnova in prostorsko varčna namestitev

Poleg akustičnega udobja ima dandanes odločilen pomen tudi zasnova. Še posebej smo se potrudili, da bi se zunanja enota Daikin Altherme 3 lepo zlila z okolico vašega doma. Črna rešetka je položena vodoravno, zato je ventilator znotraj enote neviden. Za več diskretnosti odseva mat sivo ohišje barvo stene v ozadju. Ta enota je prejela nagradi IF in Reddot za dizajn 2019.

Tišina se ujema z udobjem

Daikin Altherma 3 H MT je zasnovana tako, da zmanjšuje raven zvoka in izpolnjuje pričakovanja sodobne družbe. Daikin Altherma 3 H MT omogoča več prilagodljivosti zaradi izjemno tihega delovanja. V načinu standardne ravni zvoka je zvočni tlak na oddaljenosti 3 metrov enak 38 dBA, tišje od ščebetanja ptic in približno enako ravni zvoka v knjižnici. Nasprotno pa način nizke ravni zvoka za 3-krat zniža glasnost na oddaljenosti 3 metrov, kar pomeni realno znižanje ravni zvoka za polovico!

Ena rešitev, več kombinacij

Izvedbo notranje enote Daikin Altherma 3 H MT lahko izberete glede na potrebe: samo ogrevanje, ogrevanje in hlajenje ali dvo-območna regulacija (na primer radiatorji in talno ogrevanje). To vam omogoča različne možnosti za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode v vašem domu.

Model z integriranim rezervoarjem iz nerjavečega jekla za sanitarno

toplo vodo. Gre za kompaktno enoto z majhnim tlorisom 595 x 600 mm. Enota je opremljena z bojlerjem prostornine 180 ali 230 l za izpolnitev vseh vaših potreb po sanitarni topli vodi. Po želji lahko izberete funkcijo hlajenja ali tudi enoto s funkcijo podpore dveh območij (na primer radiatorji in talno ogrevanje).

Model z integriranim rezervoarjem ECH2O za sanitarno toplo vodo

Enota ECH2O je opremljena z rezervoarjem za sanitarno toplo vodo prostornine 300 ali 500 l, ki ga lahko priključite na sprejemnike sončne energije. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.

Stenski model

Ta model je najkompaktnejša enota, ki se za zagotavljanje tople sanitarne vode kombinira z ločenim bojlerjem za sanitarno vodo. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.

Uživajte v zasluženem udobju z vrhunskimi funkcijami

Med Daikinovimi “tremi plusi« izberite način delovanja, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Za natančno prilagajanje ogrevalnega sistema Daikin vašim željam, so notranje enote na voljo v 3 različicah: samo ogrevanje, ogrevanje in hlajenje ter dvo-območna regulacija.

Model »samo ogrevanje«

Model za samo ogrevanje je standarden v ponudbi izdelkov Daikin in je na voljo za vse tri notranje enote. To pomeni, da lahko vaš sistem ogrevanja zagotavlja ogrevanje prostora in sanitarno toplo vodo.

Reverzibilni model “ogrevanje in hlajenje”

Ce potrebujete tudi hlajenje, je reverzibilni model kot nalašč za vas! Ta funkcija je na voljo v vseh treh izvedenkah notranjih enot. Reverzibilno pomeni, da lahko vaš sistem zamenja način delovanja in namesto ogrevanja omogoči hlajenje. Funkcija hlajenja zahteva konvertorje ali ustrezno talno oz. stensko cevno napeljavo.

Model z dvo-območno regulacijo (bizone)

Samo integrirana talna samostoječa enota je opremljena s funkcijo dveh območij: izbirate lahko med dvema med seboj neodvisnima območjema z različnimi vrstami oddajnikov glede na zahtevano različno temperaturo v različnih prostorih (primer: talni sistem v dnevni sobi in radiatorji v spalnicah v zgornjem nadstropju). Obe območji lahko upravljate tudi ločeno: izključite gretje v prvem nadstropju podnevi in tako zmanjšate prekomerno porabo energije.

ETVZ16E6V_9W7_RoHS Declaration of Conformity_3P692640-2

Prenos

ETVZ12E6V_9W_ECO Declaration of Conformity_3P592750-12H

Prenos

ETVZ16E6V_E9W_Data Books_EEDEN21_English

Prenos

ETVZ12E6V.ETVZ12E9W_Data Books_EEDEN22A_English

Prenos

ETSHB-D,ETSXB-D_1448599_RoHS Declaration of Conformity

Prenos

ETSHB16E7_ETSXB16E7_Data books_EEDEN22A_English

Prenos

ETSHB12E_ETSXB12E_Data Books_EEDEN22_English

Prenos

ETVH_X16E6V_9W_RoHS Declaration of Conformity_3P592868-15H

Prenos

ETVH_X12E6V_9W_ECO Declaration of Conformity_3P592750-11H

Prenos

ETVH12E6V.ETVH12E9W.ETVX12E6V.ETVX12E9W_Data books_EEDEN22A_English

Prenos

ETVH16E6V7.ETVH16E9W7.ETVX16E6V7.ETVX16E9W7_Data books_EEDEN22A_English

Prenos

ETBH_X12E6V_9W_ECO Declaration of Conformity_3P592750-10H

Prenos

ETBH_X16E6V_9W_RoHS Declaration of Conformity_3P592868-14H

Prenos

ETBH12E6V_E9W_ETBX12E6V_E9W_Data Books_EEDEN21_English

Prenos

ETBH16E6V_E9W_ETBX16E6V_E9W_Data books_EEDEN21_English

Prenos

EPRA014-018DV_DW_EPRA14-18DV7_DW7_Safety declaration of conformity_2P692634-1

Prenos

EPRA08-12EV_W_ECO Declaration of Conformity_3P592750-18H

Prenos

EPRA14-18DV7_Data books_EEDEN22A_English

Prenos

EPRA08-12EW_Data Books_EEDEN22A_English

Prenos

Pošlji povpraševanje


  Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za odgovor na vašo povpraševanje in ne bodo posredovani tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate izbris vaših osebnih podatkov tako, da nam to sporočite na e-naslov info@e2e.si.

  S klikom na Pošljite sporočilo dovoljujem, da E2E d.o.o. hrani in obdeluje moje osebne podatke v skladu z E2E Pravnim obvestilom o piškotkih in Izjavo o zasebnosti (ki sta v skladu z vsemi pristojnimi zakoni).

  Za še hitrejše posredovanje iz naše strani prenesite mobilno aplikacijo E2E.

  E2E Aplikacija Ios E2E Aplikacija Android