Čistilniki zraka Daikin – čist zrak v vsakem prostoru za doseganje boljšega življenjskega sloga

Posledica globalnega tehnološkega in industrijskega napredka se zagotovo kaže v onesnaženju zunanjega zraka. Po mnenju Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) 9 od 10 oseb po vsem svetu živi v kraju, kjer kakovost zraka presega meje onesnaženosti. Da je še posebej pomembno izboljšati kakovost zraka v notranjosti, kažejo statistike, ki pravijo, da do 90 odstotkov svojega življenja preživimo v zaprtih prostorih.

Čistilniki zraka lahko v katerikoli prostor v našem domu ali poslovnem prostoru pripomorejo do boljšega počutja. Vas zanima kako?

Pojav alergij

Pomanjkanje svežega in čistega zraka lahko privede do številnih zdravstvenih težav, ki sprva morda niso smrtonosne, vsekakor pa nas ovirajo pri doseganju zdravega življenjskega sloga. Med vsemi temi potencialnimi težavami so morda ene izmed najbolj kritičnih alergije. Pravzaprav je najpogostejši alergijski rinitis, ki ga povzroča odziv imunskega sistema osebe na zračne alergene, kot so cvetni prah, prah, plesen in mnogi drugi. Fascinantno je omeniti, da ta alergija prizadene do 40 odstotkov ljudi po vsem svetu.

Svež zrak v otroški sobi

Zdravje in dobro počutje otrok je glavna in prednostna naloga staršev, ki skrbijo tudi za najmanjše podrobnosti vsakdanjega načina življenja svojih odraščajočih srčkov. Kadar razmišljamo o najboljših načinih za skrb otrokovega zdravja, se pogosto osredotočamo na prestižno izobraževanje, hranljivo in zdravo prehrano ter oblikovanje športnih navad. Doseganje maksimalnih uspehov otrok se lahko prične že v njihovih otroških sobah, sploh če tam preživijo velik del dneva (spanje, igra, pisanje nalog in učenje…). Za bistveno izboljšanje zdravega načina življenja svojih otrok je zelo pomemben čist zrak.

Svež in čist zrak v otroški sobici je resnično pomemben za pljuča otrok. Znano je dejstvo, da otroci vdihnejo približno polovico več zraka na kilogram svoje teže. Medtem ko se njihova pljuča še vedno razvijajo, večkrat vdihujejo večjo količino zraka, zaradi česar so izjemno občutljivi na kakovost zraka v zaprtih prostorih. Se tudi vašemu otroku večkrat zamaši nos? S svežim zrakom lahko omilite tudi to nevšečnost.

Otroško življenje je veliko bolj dinamično – šport, park, igrala, igranje na tleh, hišni ljubljenčki, igrače, šolske potrebščine… Zaradi oblačili in veliko drugih predmetov potrebuje otroška soba še več svežega zraka. Zagotovite svojim otrokom vdihovanje svežega zraka, ki si ga zaslužijo – privoščite jim čistilnik zraka Daikin.

Edinstveni čistilnik zraka podjetja Daikin (kot je model MCK55W), ima ekskluzivno funkcijo Streamer Discharge, ki brez truda razgradi vse vrste zračnih alergenov, vključno z virusi in bakterijami. Morda ste se v preteklosti že srečali s čistilnikom zraka in vas skrbi, kako le-tega očistiti? Naj vam zaupamo, da je filtre edinstvenih čistilnikov zraka Daikin potrebno zamenjati le enkrat na 10 let, zaradi česar so popolni spremljevalci v zgodnjih letih vaših otrok. Daikin brez truda zagotavlja čist, zdrav in svež zrak, ki ga potrebujejo vaši otroci!

Vsi vemo, kako dobro in sveže se počutimo po dobrem spancu. Naši otroci imajo še večje potrebe po nočnem počitku. Za spanje potrebujejo približno 11 do 13 ur, odvisno od njihove starosti. Tako raste njihov organizem, vzdržujejo zdravo telesno težo, se borijo z virusi in povečajo svoje učne sposobnosti ter produktivnost.

Spomnite se, kdaj ste nazadnje spali nekje v gorah. Čist in svež zrak v gorah močno vpliva na globino spanja in vsako jutro nam lahko predstavlja nov začetek, ki si ga zaslužimo. Z edinstvenimi čistilniki zraka Daikin lahko zagotovite enak gorski svež zrak za otroške spalnice tudi v stanovanju v središču najbolj prometnega mesta. Naj vas ne skrbi, da bi čistilniki zraka bili preglasni za nočni spanec otrok, saj Daikin ponuja edinstveno tehnologijo, ki deluje na ravni šepeta 19 db(A)!

Svež zrak za dobro delovno klimo

Kakovost zraka v zaprtih prostorih izboljša ali zmanjša produktivnost, kar je lahko pomemben dejavnik, ko razmišljamo o naslednjem načinu za izboljšanje poslovnega okolja. Številne raziskave dokazujejo izboljšanje produktivnosti zaradi čistejšega zraka v prostoru. Univerza Harvard in Univerza Syracuse sta izvedli študijo o povezavi med kakovostjo zraka v zaprtih prostorih in produktivnostjo. Rezultati kažejo, da so zaposleni, ki delajo v bolj zelenih pogojih, pri svojih nalogah opravili do 60 odstotkov boljše rezultate in pokazali 100-odstotno povečano kognitivno zmogljivost, ko se je prezračevanje testne sobe podvojilo. Impresivni rezultati!

Pogost mit je, da so klimatske naprave in čistilniki lahko hrupni, grdi ali energijsko potratni. Čeprav je to veljalo morda pred 20 ali 30 leti, današnje Daikinove tehnologije zagotavljajo svilnato gladko zasnovo, okolju prijazno porabo energije in splošno vrhunsko zmogljivost.

Svež zrak za boljše počutje

Kakovost zraka v zaprtih prostorih je definirana z veliko več značilnostmi, kot običajno mislimo. Medtem ko večino od nas običajno skrbijo njegove toplotne lastnosti (očitno je pomembno, da imamo primerno temperaturo za prostor, v katerem živimo), pa še veliko drugih dejavnikov vpliva na to, kako lahko dihanje zraka vpliva na naše zdravje. Vlažnost zraka, stopnja vlažnosti, bakterijski in plavajoči delci v zraku … seznam se lahko nadaljuje. Vse to, sprva neopazno, lahko našemu življenjskemu slogu povzroči veliko fizične in okoljske škode.

Če nimamo prave količine prečiščenega in zdravega zraka, ki ga vdihnemo neposredno v pljuča, se lahko razvijejo zdravstvene težave, kot so alergije, napadi astme, glavoboli, sezonski virusi, splošne utrujenosti in omotica, suhost in mnogi drugi. Po drugi strani pa lahko slaba kakovost zraka v zaprtih prostorih povzroči neskončno širjenje plesni, prekomerno količino prahu, ki nam lahko tako ali drugače škoduje.

Vsa naša vsakodnevna prizadevanja, profesionalna motivacija, izbira kariere in osebnih življenjskih odločitev so odvisni od našega počutja. Zdravje mora biti naša glavna prednostna naloga, saj je prva in najpomembnejša stvar, ki nas ohranja pri življenju. Zaradi dihanja naše srce črpa in nas zjutraj zbudi. Danes, ko je naše okolje vedno bolj onesnaženo, moramo narediti majhne, a pomembne korake, da izboljšamo svoj življenjski slog in svoj svet naredimo čistejši in bolj zdrav. Dolžni smo Zemlji, družinam in sebi. Dihanje čistejšega, svežega in bolj zdravega zraka je prihodnost, ki si jo zaslužimo.

Za več informacij nam pišite na info@e2e.si ali nas pokličite na 02 620 98 05, da si čistilnik zraka Daikin zagotovite čimprej.

Več zanimivih nasvetov in novic si lahko ogledate spodaj

Čas je za trajnostne rešitve na področju ogrevanja!

Čas je za trajnostne rešitve na področju ogrevanja!

Posledica globalnega tehnološkega in industrijskega napredka se zagotovo kaže v onesnaženju zunanjega zraka. Po mnenju Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) 9 od 10 oseb po vsem svetu živi v kraju, kjer kakovost zraka presega meje onesnaženosti. Da je še posebej pomembno izboljšati kakovost zraka v notranjosti, kažejo statistike, ki pravijo, da do 90 odstotkov svojega življenja […]

PREBERI VEČ
Klimatske naprave za ogrevanje

Klimatske naprave za ogrevanje

Posledica globalnega tehnološkega in industrijskega napredka se zagotovo kaže v onesnaženju zunanjega zraka. Po mnenju Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) 9 od 10 oseb po vsem svetu živi v kraju, kjer kakovost zraka presega meje onesnaženosti. Da je še posebej pomembno izboljšati kakovost zraka v notranjosti, kažejo statistike, ki pravijo, da do 90 odstotkov svojega življenja […]

PREBERI VEČ