Inverterska tehnologija je ključna sestavina toplotnih črpalk Daikin, ki omogoča visoko energetsko učinkovitost in prilagodljivost delovanja. Ta tehnologija temelji na uporabi spreminjanja vrtilnih hitrosti kompresorja, kar omogoča natančno uravnavanje toplotne izmenjave in porabe energije. Inverterske toplotne črpalke Daikin so zasnovane tako, da se samodejno prilagajajo spremembam zahtev po ogrevanju ali hlajenju, kar pripomore k večji energetski učinkovitosti in prihrankom pri porabi energije.

Poleg tega inverterska tehnologija omogoča tudi boljši nadzor nad temperaturo in udobjem v prostoru. Sistem samodejno prilagaja delovanje glede na dejanske potrebe, kar omogoča enakomerno porazdelitev toplote ali hladu v prostoru. To zagotavlja prijetno in stabilno temperaturo ter zmanjšuje nihanja temperature, kar je še posebej pomembno v ekstremnih vremenskih razmerah.

Inverterska tehnologija tudi omogoča hitro doseganje želene temperature, kar je še posebej koristno v primerih, ko je potrebno prostor hitro ohladiti ali ogreti. S hitrim odzivom lahko toplotne črpalke Daikin zagotovijo udobno okolje v prostoru v najkrajšem možnem času.

Razvoj hladilnega sredstva R32 z nižjim potencialom globalnega segrevanja

Daikin je v letu 2012 razvil hladilno sredstvo R32, ki ima nižji potencial globalnega segrevanja kot tradicionalna hladilna sredstva. R32 je okolju prijaznejši in ima manjši vpliv na segrevanje ozračja. Daikin je s tem razvojem prispeval k zmanjšanju ogljičnega odtisa in k bolj trajnostnemu delovanju toplotnih črpalk.

Uporaba hladilnega sredstva R32 omogoča tudi večjo energetsko učinkovitost in manjšo porabo energije. Hladilno sredstvo R32 ima boljše termične lastnosti kot tradicionalna hladilna sredstva, kar pripomore k boljši izmenjavi toplote in večji učinkovitosti toplotne črpalke. Poleg tega je R32 tudi cenovno ugodnejša izbira, kar pripomore k zmanjšanju stroškov pri nakupu in vzdrževanju toplotne črpalke.

Daikin je leta 2019 zagotovil prost dostop do seznama 300 patentnih zavez, povezanih s HVAC-R opremo

Daikin se zavzema za odprto in transparentno delovanje ter spodbuja raziskave in razvoj na področju HVAC-R opreme. Leta 2019 je podjetje Daikin zagotovilo prost dostop do seznama 300 patentnih zavez, ki se nanašajo na opremo za ogrevanje, prezračevanje, klimatizacijo in hlajenje. Ta poteza omogoča drugim proizvajalcem in raziskovalcem, da izkoristijo znanje in inovacije podjetja Daikin ter prispevajo k razvoju naprednejše in učinkovitejše opreme na področju ogrevanja in hlajenja.

Prost dostop do patentnih zavez je pomemben korak k spodbujanju sodelovanja in inovacij v industriji ogrevanja in hlajenja. Omogoča razvoj novih tehnologij in rešitev ter prispeva k trajnostnemu razvoju in zmanjšanju vpliva na okolje. Daikin je s tem korakom pokazal svojo zavezanost k sodelovanju in prispevanju k napredku celotne industrije.

Zelena nabava predstavlja 80 % celotne vrednosti nabave Daikin

Daikin se zavzema za trajnostno poslovanje in zmanjšanje vpliva na okolje. Ena od ključnih prizadevanj podjetja je zelena nabava, ki predstavlja kar 80 % celotne vrednosti nabave Daikin. Zelena nabava pomeni izbiro dobaviteljev in materialov, ki so okolju prijazni, in zagotavlja, da so vsi izdelki in komponente proizvedeni na trajnosten način.

Daikin uporablja notranjo metodo za ocenjevanje vpliva svojih tovarn na vodo, energijo, fluorokarbone, odpadke in izpuste hlapnih organskih spojin. S tem nadzoruje in zmanjšuje vpliv na okolje ter prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa. Daikin si prizadeva za trajnostno poslovanje in zmanjšanje vpliva na okolje ter s tem prispeva k boljši prihodnosti.

Daikin proizvaja vse komponente v lastni tovarni

Daikin se ponaša s tem, da proizvaja vse komponente svojih toplotnih črpalk v lastni tovarni. To mu daje neverjetno prednost pred drugimi proizvajalci, saj ima popoln nadzor nad kakovostjo in proizvodnjo. S tem zagotavlja visoko kakovostne in zanesljive toplotne črpalke, ki so prilagojene specifičnim potrebam strank.

Proizvodnja v lastni tovarni omogoča tudi hitrejši razvoj in inovacije. Daikin ima strokovno ekipo in napredno tehnologijo, ki omogoča neprekinjen razvoj novih in izboljšanih komponent za toplotne črpalke. S tem lahko strankam ponudi najnovejše tehnološke rešitve in izboljšane zmogljivosti, ki zagotavljajo optimalno delovanje in energetsko učinkovitost.

Daikinovi izdelki so rezultat let izkušenj in strokovnega znanja na področju toplotnih črpalk. Podjetje se zaveda, da so toplotne črpalke ključne za zmanjšanje porabe energije in vpliva na okolje. Zato se zavzema za stalno izboljševanje in inovacije ter razvija napredne tehnologije, ki omogočajo visoko energetsko učinkovitost in zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Daikin je tudi znan po svoji zanesljivosti in vzdržljivosti. Toplotne črpalke Daikin so narejene iz visokokakovostnih materialov in podvržene strogim testiranjem, da zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje. Stranke lahko zaupajo, da bodo Daikinove toplotne črpalke delovale zanesljivo in učinkovito vse leto.

Poleg toplotnih črpalk proizvajajo tudi druge povezane izdelke, kot so prezračevalni sistemi, klimatske naprave in ogrevalni sistemi. S tem strankam omogočajo, da na enem mestu najdejo vse potrebne rešitve za ogrevanje in hlajenje svojega doma ali poslovnega prostora. To olajšuje nakup, namestitev in vzdrževanje naprav.

Daikin – sinonim za celovite rešitve

Toplotne črpalke Daikin so sinonim za visoko kakovost, energetsko učinkovitost in trajnost. Inverterska tehnologija omogoča visoko energetsko učinkovitost in operativno prilagodljivost, medtem ko uporaba hladilnega sredstva R32 zmanjšuje vpliv na okolje. Daikin se zavzema za trajnostno poslovanje in spodbuja inovacije ter razvoj na področju ogrevanja in hlajenja. S proizvodnjo v lastni tovarni zagotavlja visoko kakovostne in zanesljive toplotne črpalke ter omogoča hitrejši razvoj in inovacije. Daikin ponuja celovito rešitev na enem mestu, kar strankam olajša nakup in uporabo njihovih izdelkov.

Daikin je oče razvoja toplotnih črpalk. Njegova ključna prednost je razvoj komponent toplotnih črpalk v lastni tovarni, kar mu daje neverjetno prednost pred drugimi proizvajalci. Takšne naprave ponujajo visoke prihranke in so zanesljiva rešitev za ogrevanje in hlajenje na dolgi rok. Daikin ponuja vse na enem mestu.

Več zanimivih nasvetov in novic si lahko ogledate spodaj

Povečajte prihranke: zmanjšajte račune za ogrevanje s klimatskimi napravami

Povečajte prihranke: zmanjšajte račune za ogrevanje s klimatskimi napravami

Inverterska tehnologija je ključna sestavina toplotnih črpalk Daikin, ki omogoča visoko energetsko učinkovitost in prilagodljivost delovanja. Ta tehnologija temelji na uporabi spreminjanja vrtilnih hitrosti kompresorja, kar omogoča natančno uravnavanje toplotne izmenjave in porabe energije. Inverterske toplotne črpalke Daikin so zasnovane tako, da se samodejno prilagajajo spremembam zahtev po ogrevanju ali hlajenju, kar pripomore k večji […]

PREBERI VEČ
Ogrevanje s klimatsko napravo

Ogrevanje s klimatsko napravo

Inverterska tehnologija je ključna sestavina toplotnih črpalk Daikin, ki omogoča visoko energetsko učinkovitost in prilagodljivost delovanja. Ta tehnologija temelji na uporabi spreminjanja vrtilnih hitrosti kompresorja, kar omogoča natančno uravnavanje toplotne izmenjave in porabe energije. Inverterske toplotne črpalke Daikin so zasnovane tako, da se samodejno prilagajajo spremembam zahtev po ogrevanju ali hlajenju, kar pripomore k večji […]

PREBERI VEČ